Αθήνα, 10 Μαϊου 2018

«Η HELMEPA υποστηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα Oceanos NTUA»

Χθες 9 Μαΐου, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Κ. Μητσάτσος και επιστημονικά στελέχη της HELMEPA επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Αεροδυναμικής Ναυπηγικής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αφορμή τη χορηγία της HELMEPA στο ερευνητικό πρόγραμμα OceanosNTUA. Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός μοντέλων σκαφών ενεργειακά αποδοτικών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Hydrocontest» τον Σεπτέμβριο 2018, στη Γαλλία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής και συντονιστής του προγράμματος, Καθ. Γρ. Γρηγορόπουλος ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του εργαστηρίου, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα της πολυετούς λειτουργίας του. Οι φοιτητές του OceanosNTUA που δούλευαν εκείνη την ώρα στα 2 μοντέλα, ανέλυσαν τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις στο σχεδιασμό τους ώστε να πετύχουν τη μέγιστη απόδοση των πλοίων.

Ο ενθουσιασμός αυτών των φοιτητών και η προσπάθειά τους να αναδειχθεί το ερευνητικό έργο του Πολυτεχνείου, μας γεμίζει αισιοδοξία για τη διάκριση Ελλήνων επιστημόνων παγκοσμίως. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!